top of page

Cross Media

DIGITALE EN ANALOGE TECHNIEKEN / ADOBE CREATIVE CLOUD TOEPASSINGEN / ZEEFDRUK, RISO, BOEKBINDEN / VR / AR / 3D / INDIVIDUEEL TRAJECT / LEERGROEPMODULES / LEERGEMEENSCHAP / ONDERZOEKEND EN COLLABORATIEF LEREN

Wat?

In het opleidingsonderdeel Cross Media van de opleiding Bachelor Visual Design verwerf je technisch, ambachtelijke skills als zeefdruk, boekbinden, riso print,…,  maar ook softwareskills (Adobe Creative Cloud toepassingen als pdf, Photoshop, Illustrator, Indesign, Premiere Pro, After Effects) en inzicht in recente technologische ontwikkelingen als Virtual en Augmented Reality en in 3D. Kortom, alles wat je nodig hebt om je creatief project visueel te realiseren.

Elke student doorloopt een individueel traject waarbij hij of zij naar eigen keuze, volgens voorkennis en interesse inschrijft in leergroepmodules. Je wordt hiervoor geïnspireerd door template skill trees, die we met het creatieve werkveld opmaakten. Zo kan je je persoonlijk traject samenstellen om de designer te worden die jij wil zijn! 

In een leergroep ga je samen leren met je medestudenten. Wij dragen peer teaching hoog in het vaandel. Met z'n allen vormen we een leergemeenschap waar we onze kennis delen, elkaar inspireren en uitdagen om een professioneel niveau te behalen. In het 3e jaar gebruik je alle in Cross Media geleerde vaardigheden op je stage.

Waarom?

In het designer vak en in de maatschappij in het algemeen zullen we levenslang moeten leren. Die attitude van zelfsturend leren, een leven lang, willen we je bijbrengen in Cross Media. Je verwerft de basis vaardigheden op technisch en analoog vlak en kiest zelf waarin je je wil verdiepen. Zo wordt je een 'M-shaped' professional, iemand die specialistische kennis heeft van verscheidene gebieden en basiskennis van een aantal andere gebieden. Je ideeën verbeelden met jouw unieke stijl via stilstaande of bewegende beelden, in 2D of 3D, al dan niet ondersteund door kwalitatieve audio, dat onderscheidt jou van andere vormgevers en van andere creatievelingen!

Een greep uit de leergroepmodules

LUCdownLIVE

Challenge

De studenten kregen de uitdaging om een creatieve actie te doen rond een van de Sustainable Development Goals (SDGs). De studenten kozen om iets te doen rond mentaal welzijn van de studenten tijdens dit vreemde jaar.

Oplossing

LUCdownLIVE was een livestream voor alle tweedejaars BBV'ers om hen een hart onder de riem te steken tijdens de lockdown. Het doel was om meer verbinding te creëren door middel van boeiende gespreken, leuke spelletjes en muziek.