top of page

Traject 3D

VIRTUAL REALITY /  AUGMENTED REALITY / INTERACTIVE EXPERIENCES /  3D ANIMATIE / VISUAL EFFECTS / MOTION GRAPHICS / PROTOTYPING / 3D-PRINT

Traject 3D

Traject 3D is een intensieve avondopleiding gestart in september 2019. Het is een onderdeel van de opleiding Visual Design in Gent en is toegankelijk voor zowel studenten, alumni en professionelen. Zonder vereiste voorkennis, leer je de fundamentele vaardigheden om 3D-animaties, digital prototyping, interactieve, real-time ervaringen te ontwerpen en ontwikkelen. 

PROJECT 3D 

In deze module werken studenten in groep rond verschillende projecten waarin zij naast technisch uitvoerend ook een vormgevende rol in spelen. Ze werken verschillende projecten uit onder begeleiding van docenten en gastdocenten uit het werkveld.

 

Binnen deze context vervullen studenten verschillende rollen en nemen zij specifieke verantwoordelijkheden op binnen een bepaald project.

Docenten: Thomas De Brabanter, Fons Artois

CINEMA 4D ESSENTIALS 

De essentiële vaardigheden voor Cinema 4D. Je verkent alle aspecten van de workflow, van 3D modeling tot renderen en alles daartussen. Cinema 4D is het standaard software pakket voor motion graphics, grafisch ontwerp en visual effects.

Deze module is voor jou als je je verder wilt met motiongraphics, visual effects, animatiefilm, …

Software: Cinema 4D

Docenten: Thomas De Brabanter, Willem Mertens

BLENDER ESSENTIALS 

De essentiële vaardigheden voor Blender. Je verkent alle aspecten van de workflow, van 3D modeling tot renderen en alles daartussen. Blender is een gratis open source 3D pakket dat daarom immens populair is in de artistieke wereld, de indie-game scene en verder.


Deze module is voor jou als je je de nodige 3D skills wilt om je interactieve projecten vorm te geven en uit te werken.

Software: Blender 3D

Docenten: Stijn Calis, Fons Artois

UNITY 3D ESSENTIALS 

De eerste stap om je idee interactief te maken: je leert over de mogelijkheden die Unity je kan bieden zoals 3D in VR (Virtual Reality), een extra toets geven aan een grafisch element met AR (Augmented Reality) of je publiek engageren met interactieve schermen.

Software: Unity 3D

Docenten: Charlotte Vanroelen, Thomas Meynen

CHARACTER RIGGING - ANIMATION

Leer een personage vanaf nul modelen voor animatie, riggen, skinnen, fine-tunen en animeren. Je leert de fijne kneepjes van het vak van een personage overtuigend te laten bewegen zowel voor traditionele animatie als real-time toepassingen. 

Software: Cinema 4D

Docent C4D: Thomas De Brabanter
Docent Blender: Fons Artois / Stijn Calis

ADVANCED MODELING - HIGH POLY SCULPT WORKFLOW

 

De volgende stap in het ontwerp van jouw 3D-model. Voeg hoge resolutie details toe zonder de werkbaarheid van het model te verliezen! Je leert werken met een high to low poly workflow en ontdekt geavanceerde sculpting technieken en mogelijkheden. 

Software: Cinema 4D

Docent: Thomas De Brabanter

MOTION / CAMERA TRACKING AND COMPOSITING

In deze module maak je kennis met alle technieken die je nodig heb voor visual effects. Voeg digitale 3D objecten toe aan filmbeelden, leer werken met green-key, tracking markers,… Je combineert digitale creaties op een naadloze manier met film en video beelden. 

Software: Cinema 4D, After Effects

Docenten: Thomas De Brabanter

UNITY CODING

 

Je ontdekt verder hoe Unity je kan helpen om het publiek te betrekken in jouw concept of visualisatie. Heb je de smaak te pakken van Unity en wil je meer dan alleen een basis? Dan is een kennis van code belangrijk om je complexere ideeën te verwezenlijken.

Software: Unity 3D

Docenten: Charlotte Vanroelen, Thomas Meynen

3D PRINT & DESIGN

Nieuwe, intuïtieve, toegankelijke tools en technieken voor 3D beeldvorming: VR sculpting, 3D scanning en 3D print.

Deze technieken laten toe om je ideeën in de 3D wereld te brengen zonder de spontaniteit van de input te verliezen.

In deze lessenreeks maak je kennis met deze mogelijkheden in een atelier context. Je verkent, onderzoekt en test.

Software: Cinema 4D, Blender, e.a.

Docenten: Thomas De Brabanter /
Wim Forceville

PROJECTION MAPPING 

Je leert alles over de wondere wereld van projectie mapping. Leer werken met geavanceerde live-video en 3D mapping technieken. Maak kennis met de beste workflows om je digitale ontwerpen complexe en indrukwekkende interacties te laten aangaan met de echte wereld! 

Software: Touch Designer, Isadora

Docenten: Gertjan Biasino

Lessen starten op 24/03/2021

VIRTUELE EXPO

INSCHRIJVEN VOOR TRAJECT-3D?

Via onderstaande button kan je je inschrijven!

Selecteer 'Visual Design / traject3D, getuigschrift Traject 3d (creditcontract)' bij het eerste rolmenu.

Selecteer ook je huidige diploma.

Externe links Traject 3D

  • LUCA Studio Grafisch
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page